Hírek

2010.09.29. 11:15

Óriási károkat okoznak a gazdasági kém-hackerek

A német vállalatokra óriási veszélyt jelentenek az úgynevezett "számítógépes támadások"

Világgazdaság Online

Ez fenyegetettség az utóbbi két évben rendkívüli mértékben megnőtt - írja a Berlinre Zeitung. A vállalatoknál dolgozó biztonsági menedzsereknek ebben az időszakban fokozottan kellett foglalkozniuk az információs technológiai biztonsággal. Szerinte a gazdasági kémkedés. azaz a külföldi hírszolgálatok és a konkurensek támadása miatt a német gazdaságnak évente legalább 20 milliárd euró kára keletkezik.

A veszélyeztetettségi potenciált azonban tudományos számítások szerint évente 50 milliárd euróra lehet becsülni. Valószínű, hogy a kár még nagyobb. Számos támadást ugyanis egyszerűen nem vesznek észre.

A lap azt tanácsolja a cégeknek, hogy ilyen veszélyeztetettség elleni védekezésként forduljanak olyan állami szervekhez, mint a szövetségi biztonságtechnikai biztonsági hivatal vagy a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal, és természetesen a cégen belüli biztonsági intézkedéseket is meg kell tenniük.

Ez azt is jelentheti, hogy bizonyos dokumentumokat nem szabad postán küldeni. Ezzel máris megakadályozható ugyanis, hogy nagy mennyiségű adat kerüljön kívülre, igaz ugyan, hogy a vállalati intézkedések szinte kizárólag defenzív jellegűek, az "ellentámadások" ugyanis nem lennének legálisak. Ám a nagyobb vállalatok, amelyek ezt megtehetik, vagy meg kell tenniük, az információs technológiai területen olyan osztályokat is működtetnek, amelyek feladata megkísérelni a támadások elhárítását. . 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!