Hírek

2010.10.11. 07:16

Megint drágulhat a cigaretta

Már készül a cigaretta jövedéki adójának emelésére vonatkozó javaslat, ám azt még nem tudni, mekkora lesz az emelés mértéke - írta hétfői számában a Napi Gazdaság, amely szerint korábban 15 százalékos emelésről keringtek hírek, de 5 százalékos emelés lenne indokolt.

Napi Gazdaság - MTI Eco

A napilap szerint az unióban most 90 euró az ezer szálra vetített elvárt jövedéki adótartalom a kiskereskedelmi árból visszaszámolva. Magyarország 2018-ig kapott felzárkózási lehetőséget a 64 eurós szintről a 90 euróig, ami évente majd három euró ezerszálankénti jövedéki adónövekedést jelent.

A Napi úgy tudja, a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint is káros a piacra, illetve a költségvetésre nézve az úgynevezett adójegy-bespájzolás, amit néhány gyártó a jövedéki adó emelése előtti időszakban eszközöl, hogy sokáig ne kelljen a kereskedelmi árban érvényesítenie a közteherváltozást. A kabinet már az új adótörvényekben elejét veszi az adójegy-felhalmozásnak - írta a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!