Hírek

2010.11.04. 18:05

Őrizetbe vették Benedek Fülöpöt

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkárát, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgató-helyettesét hűtlen kezeléssel és magánokirat hamisítással gyanúsítja az ügyészség.

hirado.hu

Benedek Fülöpöt több mint harmincmillió forint értékre elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítja a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Ezen kívül hat rendbeli magánokirat-hamisítással is meggyanúsították - számolt be a hirado.hu.  

Az ügyészség szerint Benedek Fülöp 2005 és 2007 között több alkalommal jogosulatlanul engedélyezett protokoll vadásztatást három gazdasági társaság részére, továbbá közreműködött abban, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet több millió forint értékben vásárolt facsemetéket magánszemélyek részére.

Benedek Fülöpöt tavaly decemberben hivatali visszaélés miatt másfél évi, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Heves Megyei Bíróság. Az első fokú ítélet szerint Benedek Fülöp törvénysértően adott utasítást egy kétszáz hektáros pákozdi, állami tulajdonban lévő természetvédelmi terület átminősítésére, ami lehetővé tette az ingatlan magánkézbe adását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!