Hírek

2010.12.09. 12:38

Az írek is megkapták a magukét a hitelminősítőktől

Igen agresszív, egyszerre három fokozatú leminősítéssel megvonta Írország eddigi elsőrendű adósosztályzatát csütörtökön a Fitch Ratings, az ír bankrendszer átalakításának és támogatásának költségvetési terheire, valamint az ír gazdaság "gyengülő és egyre bizonytalanabb" kilátásaira hivatkozva.

MTI Eco

A legnagyobb európai hitelminősítő csütörtökön Londonban bejelentette, hogy az eddigi "A plusz"-ról - a köztes "A" és "A mínusz" fokozatok kihagyásával - a már csak közepes befektetési ajánlású "BBB plusz" szintre rontotta Írország hosszú futamidejű szuverén hazai és küladósságainak besorolását, stabil kilátással.

Írország ezzel ugyanabba a "BBB" osztályzati sávba került, amelyet a Fitch - és a többi nagy nemzetközi hitelminősítő - Magyarországra is érvényben tart. A magyar államadósi osztályzat a Fitch Ratings listáján jelenleg "BBB", egy fokozattal a most megadott új ír besorolás alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!