Hírek

2010.12.05. 11:35

Nem lehet megúszni az ittas vezetést

A vérvizsgálatokat végző cég nem teljesítené tovább a szolgáltatást, a rendőrség szerint ez nem lehetőség, hanem kötelesség.

ATV

Hónapok óta nem fizet a Budapesti Rendőr-főkapitányság az egyik orvosi ügyeletet ellátó cégnek a véralkohol-vizsgálatért. A cég szerint a BRFK másfél millió forinttal tartozik a vérvételek után, ezért azt mondják, ezután csak akkor végzik el a vizsgálatot, ha az intézkedő rendőr kifizeti az árát: 4300 forintot.

A BRFK szerint az első, nyáron keletkezett számlatartozásukat már pénteken kiegyenlítették. Az egészségügyi cég szerint ez csak az elmaradás csekély részét jelenti. A BRFK képviselői egy közleményt jutattak el az ATV-hez. Ebben azt írják: a jogos, de elmaradt kifizetés miatt senki sem úszhatja meg az ittas vezetést. A közleményben a BRFK egy jogszabályra hivatkozik, amely szerint az ügyeletes orvosnak nem lehetőség, hogy elvégezze a vizsgálatot, hanem azt egy rendelet előírja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!