Hírek

2010.12.20. 07:18

Parragh: Felül kell vizsgálni a privatizációs szerződéseket

Felül kell vizsgálni, újra kell tárgyalni a privatizációs szerződéseket, ha minimális esély van erre, mert hatalmas pénzekről van szó - mondta a Magyar Nemzet adott és a hétfői számban megjelent interjúban Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Magyar Nemzet - MTI Eco

"Át kell alakítani a szabályozórendszert és a jövedelmi viszonyokat, hogy nőjön a hazai vállalkozások versenyképessége" - mondta a kamarai elnök. Megjegyezte azt is, hogy a külföldi tőkére szükség van, mert ez Magyarország érdeke.

Parragh László a Magyar Nemzet újságírójának felvetésére szólt a "tőkeszivattyúról" is: "számításaink szerint csak az elmúlt tíz évben 11.483 milliárd forint hagyta el az országot extraprofit formájában. ... A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint évente a nemzeti jövedelem (GNI) hét százalékkal alacsonyabb, mint a bruttó nemzeti termék (GDP), vagyis az országban termelt jövedelem hét százaléka elhagyja az országot."


Magyar Nemzet - MTI Eco -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!