Hírek

2010.12.05. 10:54

Selmeczi: Adózni kell a pénztári nyereség kivétele után

Selmeczi Gabriella az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elmondta, hogy számításaik szerint több mint félmilliárd forint hiányzik a magánnyugdíj-pénztári tagok vagyonából.

MR1 - Világgazdaság Online

Aránytalanul magasnak tartja a magánnyugdíjak működési költségét a nyugdíjvédemi megbízott. Selmeczi Gabriella az MR1-Kossuth Rádióban elmondta, hogy számításaik szerint több mint félmilliárd forint hiányzik a magánnyugdíj-pénztári tagok vagyonából.

Megerősítette, hogy nem kell 16 százalékos adót fizetnie annak, aki az állami nyugdíjpénztárba lép át. Csak akkor kell adózni, ha valaki a nyereségét egy összegben kiveszi a magánnyugdípénztárból.

Tegnap három szakszervezeti szövetség tüntetett a kormány intézkedései, többek között a nyugdíjak államosítása ellen. Szíjjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerint hiteltelen volt a szombati szakszervezeti tüntetés, mert szervezői között olyanok is vannak, akik személyesen részt vesznek a nyugdíjakat eltőzsdéző magánpénztárak vezetésében.

A pénztárszövetség és a Századvég gazdaságkutató intézet az elmúlt napokban a nyugdíjpénztárak teljesítményéről vitatkozott. A Századvég szerint 420 milliárd forintot veszített a rendszeren az állam, míg a Stabilitás állítja: a számítások torzítanak és a pénztárak működésük eddigi 12 éve alatt is többségükben pozitív reálhozamot értek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!