Hírek

2011.01.06. 11:40

Jön-e Ashton? - Ellentmondó hírek a kormánytól

Míg a Külügyminisztérium szerint Catherine Ashton jelen lesz a Parlamentben, a kormányszóvivő szerint mégsem.

MTI - Világgazdaság Online

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Catherine Ashton csütörtök délután Budapestre érkezik, és részt vesz este a Parlamentben az EU-elnökség ünnepélyes átadásán - közölte a Külügyminisztérium az MTI-vel, cáfolva azt a magyar sajtóban megjelent hírt, amely szerint Ashton asszony lemondta útját.

Az Index azt írta: kedd reggel még úgy volt, hogy a főképviselő is részt vesz a magyar EU-elnökség hivatalos kezdetét jelző ceremónián, de sürgős közel-keleti útja miatt lemondta azt. A tárca ezt "határozottan" cáfolta. A kora esti ünnepségen a magyar parlament kupolatermében Orbán Viktor miniszterelnök átveszi az EU-elnökséget jelképező zászlót a belga kormányfőtől.

Ugyanakkor Nagy Anna kormányszóvivő a ma délelőtti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: úgy tudja, hogy a főképviselő más elfoglaltsága miatt nem lesz jelen az átadón. Lapunk megkereste a szóvivőt további tájékoztatást kérve, Nagy Anna pedig közölte: a Külügyminisztériumhoz fordulnak információért, hogy tisztázzák, részt vesz-e Ashton a ma esti átadó ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!