Hírek

2011.02.19. 13:55

Célpontban Juhász Ferenc, Budai Gyula nyomozást sürget

Az elszámoltatási kormánybiztos azt kéri a legfőbb ügyésztől, hogy vizsgálja ki Juhász Ferenc vesztegetési ügyét.

(MTI)

Budai Gyula szerint a Budapesti Katonai Ügyészség megpróbálta eltussolni Juhász Ferenc szocialista országgyűlési képviselő, egykori honvédelmi miniszter ügyét a vesztegetési pénzekkel kapcsolatban. Budai Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, kérve a nyomozás megindítását. A kormánybiztos, fideszes politikus azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy egy kereskedelmi televízió péntek esti riportja szerint Juhász Ferenc is kapott honvédelmi miniszterként a vesztegetési pénzekből.

Budai Gyula emlékeztetett, hivatala hónapok óta folytat vizsgálatot a Honvédelmi Minisztériumon (HM) belüli korrupciós ügyekkel, elsősorban Fapál László volt közigazgatási államtitkár megbízási szerződéseivel kapcsolatban. Fapál László ugyanis azután, hogy megszűnt államtitkári pozíciója, havi 500 ezer forint plusz áfáért adott jogi tanácsot a szocialista Szekeres Imre volt kabinetfőnökének.

Az MSZP sajtóosztályán az MTI-vel azt közölték, hogy Juhász Ferenc határozottan visszautasította a korrupciós vádakat, és jogi lépéseket helyezett kilátásba. A sajtóosztályon arra hívták fel a figyelmet, hogy több mint egy éve vizsgált ügyről van szó, így ha az ügyészség szükségesnek tartotta volna, már megkérdezte volna Juhász Ferencet, de ez mindeddig nem történt meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!