Hírek

2011.03.18. 14:16

A líbiai kormány azonnali tűzszünetet hirdetett

A líbiai kormány azonnali tűzszünetet hirdetett, elrendelve a katonai műveletek leállítását - jelentette be pénteken délután az ország külügyminisztere.

MTI

Músza Kusza a lépést "a polgári lakosság védelmével" indokolta. Mint hozzátette, a kormány meg fogja védeni a Líbiában élő külföldieket és a külföldi személyek líbiai területen lévő tulajdonát is.

Egy korábbi hír szerint a líbiai kormány pénteken lezárta az ország légterét, válaszként az ENSZ Biztonsági Tanácsának előző napi határozatára, amely jóváhagyta az arab ország légtérzárlatát célzó tervezetet.

Az Eurocontrol, az európai államok légi irányítási szervezete azt közölte a légitársaságokkal, hogy Máltáról érkezett tájékoztatás szerint a tripoli irányítóközpont nem fogad járatokat. A szervezet Európát és a Földközi-tengert magába foglaló térképe azt mutatta pénteken, hogy a líbiai légtér zárva van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!