Hírek

2011.03.10. 08:34

Milliós önkormányzati megbízások Rákay Philip cégének

Fideszes önkormányzatok milliós tanácsadói szerződéseket kötöttek az elmúlt években Rákay Philip, az m1 intendánsának cégével - számolt be a Blikk.

BAMA

A napilap információi szerint például a Contact Média Tanácsadó Kft. csak a Fejér Megyei Önkormányzattól három év alatt  mintegy 41 millió forinthoz jutott.



A Blikkhez került dokumentumok alapján a lap azt állítja csütörtökön megjelent számában, hogy a Contact 2008 és 2010 között havi 600 ezer forint plusz áfa megbízási díjért dolgozott az önkormányzatnak. Fejér megye később öt másik, milliós szerződést is kötött a céggel. Egymillióért a Fejér Megyei Önkormányzat munkáját összefoglaló kiadványt készítette el a Hír Tv egykori műsorvezetője. De Rákay Philip „hirdetés közzétételéért" is számlázhatott másfél millió forintot, 2009 októberében pedig az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésével kapcsolatos kommunikációs feladatokra kötött 5,6 milliós megbízást.

Nem sokkal később ez után a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium felújítására kiírt pályázathoz kapcsolódó kommunikációs feladatokat is a Contact Média vállalta 2,5 millió forintért. Az év utolsó hónapjában pedig 1,2 millió forintért esett be egy megbízás - számolt be a napilap.
A szerződések miatt a lap szerkesztősége hiába kereste Rákay Philipet, a Fejér Megyei Önkormányzat szintén nem adott tájékoztatást a Blikknek ez ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!