Hírek

2011.03.19. 12:33

Újabb földrengés Japánban

A Richter-skála szerinti 6,1-es erejű földrengés rázta meg Japán. A rengés epicentruma a súlyosan megsérült fukusimai atomerőmű közelében volt.

ATV.hu

Az ATV híradója szerint újabb földrengés rázta meg a szigetországot. A földmozgás epicentruma Ibaraki tartományban volt, a műszerek alapján legalább 6,1-es erősségű.

Jelenleg még nem érkeztek információk a károkról, és cunami riadót sem rendeltek el. A rengést Tokióban is érezték, ahol szintén megremegtek az épületek.

A YouTube is segít az eltűnt japánok keresésében

A YouTube is segítségét ajánlotta a japán földrengés és szökőár érintettjeinek, hogy megtalálják eltűnt hozzátartozóikat. A videomegosztó Shousoku című csatornáján péntektől láthatók a japán menekültközpontokba került túlélőkről készült rövid videók.

A Google létrehozott egy portált, amelyen adományt lehet küldeni a Vöröskeresztnek, és itt elérhető minden információ, ami Japánban a túlélőknek, illetve az eltűnt családtagjaikat keresőknek hasznos lehet. A Picasa fényképmegosztó portálon is van egy csatorna, ahol az átmeneti szállásokon lévő túlélők fényképeit tették közzé. A Google szöveges keresőjében már több mint 330 ezer bejegyzés található. Ide azok írhatnak, akik keresnek valakit, és azok is küldhetnek üzenetet, akik az eltűntekről információkkal rendelkeznek.

A Google közleménye szerint alkalmazottainak egy része munkaidejének legalább egyötödét fordítja arra, hogy a természeti csapás érintettjeit segítő technológiákat fejlesszenek.

A japán rendőrség legfrissebb, szombati adatai szerint a földrengésnek és az azt követő szökőárnak legkevesebb 7197 halálos áldozata van, míg az eltűntek száma 10.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!