Hírek

2011.05.10. 12:07

Kevesebb bolti lopás, több rendőri intézkedés

Negyven százalékkal csökkent a bolti lopások száma az elmúlt évben a szabálysértési törvény módosításának a hatására - közölte a belügyminiszterminiszteri meghallgatásán az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának ülésén.

MTI

Pintér Sándor az iparkamarák adataira hivatkozva azt mondta, a csökkenést a közértékben, a kiskereskedelmi üzletekben tapasztalták. Beszámolt arról is, hogy a három csapásként ismertté vált törvény pozitív hatásai is érzékelhetőek, de annak igazi hatásait csak később lehet lemérni. Közölte, 30 százalékkal nőtt a rendőri intézkedések száma és ugyanilyen arányban emelkedett az elfogások száma.Elmondta, a korábbinál intenzívebb rendőri munka eredményeként túlzsúfoltság alakult ki a büntetésvégrehajtási intézetekben, amelyek jelenlegi kihasználtsága 138 százalékos. Ezzel összefüggésben bejelentette, hogy még ebben a hónapban átadják az újjáépített budapesti, Gyorskocsi utca börtönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!