Hírek

2011.05.21. 05:31

Lázár über tahó twittjei

Az alább olvasható cikk megjelenését követően jó néhány olvasó jelezte, hogy szerintük az általam Lázár Jánosnak tulajdonított twittek hamisítás eredményei, azaz egy máig ismeretlen valaki a Twitteren Lázár nevében garázdálkodik. Nos, mindez nem zárható ki, ugyanakkor a frakcióvezető eddig sehol nem jelezte, hogy nem ő a twittek írója, továbbá tudomásunk szerint nem kérte a profil eltávolítását.

Stanga István

Amikor teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő számára a Twitteren elkövetett bunkóskodások jóval nagyobb publicitást eredményeznek, mint a Strasbourgban és Brüsszelben végzett „munka” – feltéve persze, hogy „munkának” tekintjük a tiszteletdíj és a költségtérítés zsebre tételét, mást ugyanis Deutsch nemigen csinál –, magam biztos voltam abban, hogy a „prágai hősnek” hamarosan követője is akad majd. Hát, akadt is, mégpedig az ország új kedvencének, a drága sportkocsik szerelmesének, a szegények és az elesettek nagy barátjának, a költségtérítések koronázatlan királyának, a közelmúltban ismét a Fidesz  frakcióvezetőjévé választott Lázár Jánosnak a személyében. Ám ahogy az oly gyakran előfordul, a tanítvány ezúttal is fölülmúlta a mesterét, ugyanis a kockáról kockára „tollasodó” hódmezőváráshelyi polgármester ez eddigi működése folyamán olyan tahó ">twitteket produkált, amilyenekről Deutsch  legfeljebb csak álmodozott. Nos, ha közelebbről is szemügyre vesszük az egyelőre csupán néhány tucatnyi „sziporkát”, megállapíthatjuk, hogy azok négy, sokszor egymást átfedő csoportba sorolhatók: az egyikbe a szexről szóló megjegyzések tartoznak, másikba a Woody Allen-i utánérzések, míg a harmadikat és a negyediket a hétköznapi, illetőleg a politikai taplóságok alkotják. No, de nézzünk egy-két példát. Ott vannak legelébb is a szexszel kapcsolatos Lázár-élcek („Az análszex túl van értékelve”, „A szex olyan, mint a kakasviadal. Elejétől a végéig fantasztikus élmény, de eszméletlen mocskot hagy maga után”, „Ti korai magömlésnek nevezitek. Szerintem pedig a képesség, hogy korábban odébb gurult és aludj”), amelyek egy jó pszichiáter számára épp olyan árulkodóak lehetnek, mint azok a tréfásnak vélt gondolatok („A legtöbb nő a fél karját adná, hogy lefeküdjek velük. A helyükben nem tenném, nem szexelek félkarú nőkkel”, „Ma elütöttem egy mókust. A hatodik próbálkozásra. Mocsok gyorsak tudnak lenni”, „A piros köpenyes és alsónadrágos Szupermenre mindenki felnéz – bezzeg, ha én öltözöm így, mindenki rám szól: hé, hagyd békén a gyerekem”, „A kutyák nyalogatják a golyóikat, s senki nem szólja meg őket. De, ha én csinálom, mindenki rám üvölt, hagyd békén a kutyámat”), amelyekből kiderül, hogy Lázár sajnos Woody Allen-epigonnak (is) gyengécske. 

Ám súlyosan téved, aki úgy hiszi, hogy a komoly önbizalommal megáldott frakcióvezető az előbb idézett parasztságokat nem tudta fölülmúlni, mivel nagyon is tudta. Már magában az általam csak „hétköznapi tahóságoknak” nevezett bejegyzések is nagyon jól szemléltetik, hogy Orbán harcostársa miként látja a nagyvilágot, a nőket, no, meg persze, önmagát („Komolyan mondom, néhány nőt meg kéne kövezni. Nyugi, nem úgy értettem... Csak a rondábbakat”, „Eldöntöttem, holnap elmegyek egy abortuszklinikára. Az ottani nők nyilván szeretik a szexet, és nem akarnak gyereket. Win-win!”, „Úgy szeretem a hétfőket, mint a feleségemet: nem szeretem”, „Mennem kell, a feleségem szexelni akar. Tartanom kell nekik a kamerát”, „A Varga Mihály most egyszerre böfögött és fingott egyet előttem. Szerintem eleget láttam a mai napból, lépek haza”), ám mindez semmiség az úgynevezett „politikai bunkóságokhoz” képest, amikben Lázár hol az ellenfeleit („Most láttam a Novák-házaspárt a büfében. Sushiztak és az európai értékekről beszélgettek. Vicceltem, kolbászt ettek és zsidóztak”, „Összefutottam Novák Előddel, kérdezte, mit kell tennie, ha nem működik a mosogatója. Mondtam neki, rúgd jól picsán, attól észhez tér”, „Utálom a náthának azt a fázisát, amikor köhögök, s olyan íze van, mint Vona Gábor lelkének”), hol pedig a szövetségeseit ekézi („Utálom, ha valaki a pina szót használja. Ő egyben az oktatási államtitkát is”). No, már most, ez a történet számomra nem csupán, sőt, nem elsősorban azért szomorú, mert azt mutatja, hogy a kormánypárt egyik vezető figurájára bizony nagyon ráférne egy kiadós orvosi kezelés – magam egy jó (szexuál)pszichológusra gondolok –, mint inkább azért, mert itt egy olyan valaki szellemi mélyrepüléséről van szó, aki ez idő tájt Magyarország egyik legbefolyásosabb politikusa, és akinek igen komoly hatalom van a kezében. Na, ez az ember a szabadidejében pináról, picsáról, böfögésről és fingásról twitterezik. No comment.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!