Hírek

2011.07.10. 12:14

Egy indián gyilkolta meg a lengyel házaspárt Peruban

A bennszülött indián lelőtte a kajaktúrázó lengyel filozófiaprofesszort és mérnök feleségét, holttestüket feldarabolva dobta a folyóba.

MTI

Egy perui indián bennszülött meggyilkolt egy nyugdíjas lengyel házaspárt, akik kajaktúrán eveztek z Amazonas egyik mellékfolyóján, az Ucayalin.

A  lengyel tengermelléki "hármas városból" (Gdansk-Gdynia-Sopot) származó pár - Jaroslaw Frackiewicz nyugdíjas filozófiaprofesszor és felesége, Celina Mróz nyugdíjas vízépítő mérnök - tapasztalt túrázók voltak. Húsz éve kajakoztak a világ sok részében.
Perui túrájukról május 26-án tették az utolsó bejegyzést internetes blogjukban. Június 20-án kellett volna visszaérkezniük Lengyelországba. Az asszony fivére június 21-én tett bejelentést a házaspár eltűnéséről a limai lengyel nagykövetségen.

A perui rendőrség Atalaya tartomány egyik indián falujában jutott a nyomukra. A falu indián lakosai elmondták, hogy egy ittas falubeli lőtte le és rabolta fel a házaspárt, tetemüket pedig mások segítségével a folyóba dobta. Előzőleg a pár a folyóparton sátrat vert, az indián férfi pedig el akarta zavarni őket onnan. Később puskával a kezében tért vissza, és figyelmeztetés nélkül tüzet nyitott.

A házaspár tetemét eddig nem találták meg, de személyes holmijaik előkerültek. A rendőrség három gyanúsítottat őrizetbe vett.
Az indián törzs vezetői bocsánatot kértek a meggyilkolt házaspár rokonaitól és Lengyelországtól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!