Hírek

2011.07.26. 09:18

Elődöntőben a férfi vízilabda-válogatott

Gyenge kezdés után, háromgólos hátrány lefaragásával jutott négy közé a magyar férfi vízilabda-válogatott az amerikaiakkal szemben.

MTI

Az amerikaiak 9-8-as legyőzésével bejutott az elődöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a sanghaji vizes világbajnokságon, ahol a szerbekkel csap majd össze a fináléért.

A keddi negyeddöntős mérkőzésen jórészt a tengerentúliak vezettek, 2-5-nél már hárommal is, a magyarok azonban szívósan küzdöttek és kiharcolták a győzelmet. Először 6-5-nél volt az előny magyaroknál, majd a negyedik negyedben 9-7-nél került elérhető közelségbe a továbbjutás.
A két csapat a pekingi játékok döntőjében is összecsapott egymással, akkor a magyarok 14-10-re győztek.

Miután a Világliga-első szerb válogatott a németek felett aratott magabiztos, 9-4-es győzelmével bejutott a legjobb négy közé a sanghaji vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján, eldőlt, hogy a címvédő magyar csapat ott lehet a jövő évi londoni olimpián. A magyar és a szerb együttes, amely a döntőért egymással játszik majd csütörtökön, tavaly a zágrábi Európa-bajnokság csoportküzdelmei során, valamint a bronzmérkőzésen is találkozott: az első összecsapáson Kemény Dénes alakulata 9-6-ra diadalmaskodott (ezzel hat évvel a 2004-es athéni olimpiai döntő után először tudta legyőzni a szerbeket), a harmadik helyért rendezett mérkőzésen azonban 10-8-as vereséget szenvedett.
   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!