Hírek

2011.07.22. 12:13

Feljelentést tett a Jobbik a Bp. Airport ügyében

Körülbelül hétmilliárd forintos értékben elkövetett hűtlen kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést pénteken, a Budapest Airport (BA) Zrt. ügyében a Jobbik– ezt a feljelentést jegyző Bertha Szilvia jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

A politikus emlékeztetett arra, hogy a cég a privatizációs szerződésben vállalta a munkavállalók jogainak biztosítását és a szerződés a jogsértések esetére ötmillió eurós kötbért ír elő.
   
Mint mondta, öt esetben már bírósági ítélet született az előírások megsértéséről, de egyelőre senki nem hívta le ezeket a kötbéreket, amivel a magyar állam legalább 25 millió eurótól, vagyis körülbelül hétmilliárd forinttól esett el.
   
Véleménye szerint az öt eset is azt mutatja, hogy a Budapest Airport Zrt. „menedzsmentje illetve vezetése teljes mértékben az érdekképviseletek ellehetetlenítésére illetve a munkavállalói jogok tiprására rendezkedett be”. Szavai szerint számos jogosítványt megvontak a szakszervezettől, az üzemi tanács jogosultságait is csorbították.
    
Bertha Szilvia, képviselőtársával, Szilágyi Györggyel múlt hét szerdán már tartott egy sajtótájékoztatót, amelyen felszólították a kormányt, hogy függessze fel a Budapest Airport (BA) Zrt. még állami tulajdonban lévő 25 százalékának privatizációját.


 

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!