Hírek

2011.07.27. 09:52

Készült a halálra a norvég merénylő

Breivik meglepődött, hogy nem ölték meg közvetlenül az oslói robbantás után. A merénylő gyógyszerekkel nyugtatta magát hidegvérű öldöklése előtt.

MTI

Anders Behring Breivik meglepődött, hogy nem ölték meg - nyilatkozta a férfi ügyvédje, Geir Lippestad. Breivik arra számított, hogy már a robbantás után megölik vagy elfogják, és nem tudja elérni a szigetet, ahol később megölt 68 embert. Az ügyvéd szerint Breivik nyugodt volt és hidegvérű, ehhez pedig gyógyszereket is vett be a mészárlás előtt.

A rendőrség közben már Breivik öngyilkosságától tart, ezért állandó megfigyelés alatt tartja. A rendőrség megkezdte a robbantás és az Utoya szigetén végrehajtott lövöldözés során meghalt személyek nevének nyilvánosságra hozatalát.

Szerdán kiürítették az oslói központi pályaudvart egy gyanús csomag miatt. A rendőrséget arról értesítették, egy férfi egy csomagot helyezett egy el a pályaudvaron, majd elhagyta a helyszínt. A pályaudvart ezután evakuálták,a rendőrség vizsgálja a hátrahagyott csomagot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!