Hírek

2011.07.12. 13:55

Orbán Viktor: csak a Fidesz-KDNP!

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az elmúlt egy évben kiderült és bebizonyosodott, hogy a Fidesz és a KDNP szövetsége az egyetlen pártszövetség, amely képes az ország problémáinak megoldására.

MTI

A kormányfő azzal "biztatta" a képviselőket a Fidesz-KDNP évértékelő frakcióülése után, hogy az elkövetkezendő fél évben legalább olyan intenzív munka vár rájuk - tájékoztatta az újságírókat Szijjártó Péter a tanácskozás után.  Ilyenek lesznek a sarkalatos törvények, az új választási rendszer és a gazdasági stabilitást célzó javaslatok megalkotása miatt.
   


Az elmúlt egy év legfontosabb fejleménye az volt, hogy az ország a saját lábára tudott állni a megfeszített kormányzati intézkedéseknek és parlamenti munkának köszönhetően - idézte a kormányfő szavait Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy mindemellett sikerült olyan gazdasági átalakításokat végrehajtani, amelyek visszaadták a munka tisztességét. Orbán Viktor külön kiemelte az arányos adórendszert, amely a családokat és a gyermekvállalást támogató elemeket is tartalmaz."Kifejezetten sikerült jövőt nyitni" - összegezte a kormányoldal lépéseit Orbán Viktor, példaként említve az államadósság visszaszorítását, a nemzeti ipar újjáélesztése érdekében való intézkedéseket.

A tanácskozás után tartott sajtótájékoztatóján Lázár János frakcióvezető elmondta: szeptember 7-től 9-ig háromnapos frakcióülést tart majd a Fidesz-KDNP, amellyel összefüggésben Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök kezdeményezte, hogy a képviselőcsoport tárgyaljon akkor egyebek mellett az igazságszolgáltatás átalakításáról, az új választójogi törvényről, az oktatás, az egészségügy és a közösségi közlekedés átalakításáról, valamint egy földtörvénycsomag megalkotásáról is. Ebből következik, hogy december közepéig egy igen "erőltetett", továbbra is kellő határozottságot és felkészültséget igénylő törvényhozási szakasz vár a képviselőkre - tette hozzá.
   
A frakcióülésen téma volt a választási rendszer átalakítása is, amellyel kapcsolatban Lázár János úgy nyilatkozott: teljesen érthetetlen az az újabb politikai "bojkottkísérlet", amellyel például az LMP próbálja megközelíteni a választójogi jogalkotást.
Utalva az LMP-s Karácsony Gergelynek az ellenzék alkotmánykorrekciós szövetségére vonatkozó sajtónyilatkozatára, a frakcióvezető azt mondta: "láthatóan alakulóban van egy LMP-Jobbik-MSZP-koalíció", amelyben a demokráciára való hivatkozással próbálnak koalíciót alkotni a Fidesszel szemben. Hozzátette, szerinte az igazi veszély a demokráciára az, ha valaki parlamenti képviselőként olyanokkal létesít kapcsolatot és vállal közösséget, akik "nyíltan zsidóznak és  cigányoznak heti menetrendszerességgel a parlamentben".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!