Hírek

2011.08.10. 13:53

A Facebook legyőzné az sms-t

Mobiltelefonokra illeszkedő üzenőszolgáltatást indított útnak a Facebook közösségi portál, amely bízik abban, hogy a fejlesztés lekörözi a hagyományos SMS-küldési formát.

MTI

Az iPhone készülékre és az Android alapú gyártmányokra egyaránt alkalmazható szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy ne csak egy ismerőssel, hanem barátok csoportjával váltsanak üzenetet - közölte internetes kiadásában a BBC brit csatorna (www.bbc.co.uk). Az alkalmazás egy hónappal azelőtt jelent meg a piacon, hogy az Apple hasonló termékkel állt volna elő.

A Facebook-szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Államokban hozzáférhető, de várakozások szerint hamarosan más országokban is alkalmazható lesz.

A népszerű közösségi portál 750 millió tagja már eddig is küldhetett üzenetet egyrészt a weboldalon keresztül, másrészt a Facebook korábbi okostelefon-alkalmazása révén. Az újításnak köszönhetően azonban most már közvetlenül mobilkészülékre, SMS-sel lehet üzenni. A szolgáltatásnak a helymeghatározás is része.

A BlackBerrynek már van hasonló szolgáltatása Messenger néven, amely sokak szerint vitatott szerepet játszik a Nagy-Britanniát az utóbbi napokban megrázó zavargásokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!