Hírek

2011.10.12. 10:10

Az elmúlt 25 év elbukott futballselejtezői

A magyar labdarúgó-válogatott 1986-os világbajnoki szereplése óta hét Eb- és hat vb-selejtezősorozatot fejezett be sikertelenül, legtöbbször - szám szerint nyolcszor - csoportjában csak a negyedik helyen végzett.

MTI

Az elmúlt 25 évben háromszor (1988, 1990, 2011) harmadikként zártak a magyarok a selejtezőben. A pozitív kivételt az 1998-as vb-selejtező jelenti, amikor Csank János szövetségi kapitány vezetésével második, azaz pótselejtezőt érő pozícióban végzett a válogatott - a "rájátszás" azonban csúfos véget ért, hiszen a jugoszlávok 12-1-es összesítéssel jutottak ki Franciaországba.

Ha helyezésben nem is, de pontszámban és szerzett gólokban mindenképpen a mostani volt a legeredményesebb selejtezősorozat a vizsgált időszakban. A lehetséges 30 pont 63 százalékát szerezte meg Egervári Sándor csapata, míg a mérkőzésenkénti gólátlaga 2,2 lett.

A negatív csúcsot a 2008-as-es Eb-selejtezősorozat jelenti, amikor Bozsik Péter, majd Várhidi Péter irányításával hatodik helyen zárt a csapat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!