Hírek

2011.10.03. 13:31

Büntetés nélkül ítélték el Toroczkait

Toroczkait Lászlót jogerősen elítélték a gyülekezési szabadság megsértése miatt, mert a melegfelvonulás erőszakkal való megakadályozására szólított fel.

MTI

A gyülekezési szabadság megsértésének vétségében mondta ki bűnösnek jogerősen Toroczkai Lászlót a két évvel ezelőtti melegfelvonulással összefüggésben hétfőn kihirdetett másodfokú ítéletében a Fővárosi Bíróság.

Az elsőfokú ítélet szerint a magát nemzeti radikális szervezetnek minősítő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője 2009 augusztusában az interneten közzétett, Ismét szükség lesz a puskaporra című írásában a néhány nappal későbbi budapesti melegfelvonulás erőszakkal történő megakadályozására hívott fel.


   
Toroczkai az eljárás során ártatlanságát hangoztatta, ám az elsőfokú bíróság ez év márciusában megállapította bűnösségét a gyülekezési szabadság megsértésének előkészülete vétségében és büntetés kiszabása nélkül két év próbára bocsátotta. A védő felmentésért fellebbezett, az ügyész súlyosításért, pénzbüntetés kiszabásáért, ám a másodfokú bíróság hétfőn a fellebbezéseket elutasítva jogerőre emelte az elsőfokú döntést.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!