Hírek

2011.10.15. 10:11

Csokoládéüzem gyulladt ki Salgótarjánban

Csokoládégyártó, -csomagoló üzem gyulladt ki pénteken este Salgótarjánban; személyi sérülésről egyelőre nem kaptak információt a hatóságok - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem.

MTI

 A lángok fellobbanásáról este kilenc óra után kapott értesítést a tűzoltóság, a 300 négyzetméter alapterületű épület éjfélkor még teljes terjedelmében égett - közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese.

A csokoládégyár egy lakótelep kellős közepén található, ám az épület elhelyezkedése olyan, hogy a tűz nem fenyegeti a környező négy emeletes lakóházakat - tette hozzá Noskó Zsolt.

Mint elmondta, a salgótarjáni, a balassagyarmati és a pásztói tűzoltók 6 szerkocsival vonultak ki a helyszínre és mintegy 40 tűzoltó vesz részt az oltásban. A káresemény az ötös skálán négyes besorolást kapott.

A tűz megfékezése, illetve az újragyulladást akadályozó munkálatok várhatóan szombat reggelig eltartanak - mondta a referens.  Az MTI helyszíni információi szerint az üzemcsarnokban olyan heves tűz pusztít, hogy az épület menthetetlennek látszik. A tűzoltók közel 20 vízsugárral igyekeznek megfékezni a lángokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!