Hírek

2011.10.29. 19:03

Felpörög a közigazgatási reform jövőre

A közigazgatás átalakításának egyik legfontosabb tényezője lesz a járási hivatalok létrehozás 2013-tól.

mti

Erről Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes, a közigazgatási tárca vezetője beszélt a megyei jogú városok és a megyei önkormányzatok fideszes frakcióvezetőinek zárt tanácskozásán Veszprémben.

A kétnapos tanácskozást követő szombati záró sajtótájékoztatón Mihalovics Péter, a veszprémi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője, országgyűlési képviselő számolt be a tanácskozáson elhangzottakról. Mint elmondta: a szakminiszter kitért arra is, hogy az egész "átalakító mechanizmusnak, strukturális reformnak a végkifejlete" a 2012. évi költségvetés elfogadása lesz.


   
Mihalovics Péter hozzátette: akkor látjuk meg, hogy "ezek az átalakítások, milyen finanszírozást, milyen változást eredményeznek", mennyire érinti az önkormányzatok finanszírozását, az oktatási intézmények ellátását, a munkavállalók bérét és a tulajdonosi jogokat gyakorló kormányhivatalokat. Mihalovics Péter hangsúlyozta azt, hogy szerinte "az egyik legsikeresebb kormányzati reformkísérlet a közigazgatás átalakítása". Nagy a várakozás bennük a járásrendszerrel kapcsolatban, kíváncsiak, hogyan fognak megoszlani a feladatok az állam, a kormányhivatalok és a járások között, milyen feladatok, hatáskörök maradnak az önkormányzatoknál és milyen szerep jut majd a járási hivatalok apparátusainak.

A házigazda veszprémi frakcióvezető kitért arra is, hogy a tanácskozáson szó volt a polgármesterek illetményéről, a helyi adókról és az új feladatfinanszírozási rendszerről is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!