Hírek

2011.10.07. 17:26

Szeptemberi többlet a költségvetésben

Szeptemberben 18,6 milliárd forint többlettel zárt a központi költségvetés. A Mol részvénycsomag megvásárlása nincs és nem is lesz benne az éves összehasonlításban.

mti

Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - első kilenc havi hiánya 1570,7 milliárd forint volt az előzetes adatok szerint, amely a módosított éves előirányzat 132,6 százaléka, a központi költségvetés szeptemberben 18,6 milliárd forintos többlettel zárt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.



A pénzügyi mérleg szerint az államháztartás központi alrendszerének szeptemberi deficitje 25,9 milliárd forintot tett ki. Ezen belül a központi költségvetésben 18,6 milliárd forintos többlet, a társadalombiztosítási alapban 32,6 milliárdos, az elkülönített állami pénzalapoknál 11,9 milliárdos hiány keletkezett.
A Mol részvénycsomag vásárlására fordított kiadás egyszeri jellegű, ezért ezt az éves összehasonlításban nem szerepeltetik, ezt az év hátra levő részében is mellőzi a szaktárca.

Tavaly az államháztartás központi alrendszerének szeptemberi végi deficitje 1.089,1 milliárd forint volt, amely az éves teljesítés 122,4 százaléka. Egy évvel ezelőtt, 2010. szeptemberében az államháztartás központi alrendszere 7,7 milliárd forint hiánnyal zárt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!