Hírek

2012.05.08. 15:45

Rokkantaknak fenntartott helyen parkolt Pintér autója

Elismerte a belügyminiszter, az ő szolgálati autója az, amelyről a Jobbik fényképeket mutatott be a sajtónak, bizonyítékául annak, hogy egy kormányzati politikus gépkocsija jogosulatlanul használta a Képviselői Irodaház előtti parkoló egyik mozgássérültek számára fenntartott helyét.

MTI

Pintér Sándor az MTI-nek úgy nyilatkozott: nem ült az autóban a parkolás idején és felelősségre fogja vonni a gépjárművezetőt.

Volner János (Jobbik) keddi sajtótájékoztatóján több fényképet is bemutatott, amelyek tanúbizonysága szerint aznap reggel egy megkülönböztető jelzéssel ellátott, de azt nem használó kormányzati autó elfoglalja a Képviselői Irodaház két, mozgássérülteknek fenntartott parkolójának egyikét. A képviselő ismertette az autó rendszámát is és felszólította a belügyminisztert, hogy vizsgálja ki az esetet.

Pintér Sándor kedden délután - egy irodaházi programjáról távozóban - az MTI-nek nyilatkozva elismerte, hogy az ő szolgálati autója az érintett rendszámú autó. 

Hozzátette: a sofőr kitette őt a Képviselői Irodaház főbejárata előtt és csak ezt követően keresett parkolóhelyet. A belügyminiszter úgy fogalmazott: az első kérdés, hogy a gépkocsivezető kiszállt-e az autóból és hogy jött-e olyan gépjármű, amelyiket fogyatékos vezetett. Ha nem - folytatta -, akkor sem helyesli a történteket, ezért felelősségre fogja vonni a sofőrt. Ennek részleteiről annyit mondott, hogy a szolgálati szabályzatban előírtaknak megfelelően fog eljárni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!