Hírek

2012.07.24. 20:18

A versenyhelyszíneken még folynak a munkálatok

London felkészült, de még nem kész - így lehet összegezni az első tapasztalatokat a legtöbb versenyhelyszínnek otthont adó Olimpiai Parkban kedden, három nappal a megnyitó előtt.

MTI

A 357 futballpálya nagyságú, II. Erzsébet királynő nevét viselő Olimpiai Parkban található a televíziós-rádiós és az írott sajtó központi épülete. Összesen 11 ezer 364 elektronikus újságíró, a nyomtatott sajtó részéről pedig 2305 médiamunkatárs dolgozhat itt - legalábbis ennyi akkreditációt adott ki a szervezőbizottság (LOCOG).A sajtóközpontoktól néhány száz méterre található a 80 ezres Olimpiai Stadion, az úszó- és műugróversenyeknek otthont adó Aquatics Centre, a kosárlabda- és kézilabda-csarnok, és ugyancsak az Olimpiai Parkban rendezik a BMX-esek és pályakerékpárosok küzdelmeit. A közvetlen szomszédságban az Olimpiai Falu többemeletes épületei emelkednek, minden erkélyen zászló hirdeti, hogy a szoba lakója melyik nemzetet képviseli a játékokon.
   
A repülőterekről ismert beléptetés, átvilágítás után az újságírók a London egyik jelképének számító piros, emeletes buszokkal juthatnak el céljukhoz az Olimpiai Parkban. Az út mentén szinte tízméterenként biztonsági kamerák figyelik a járművek mozgását, ám a sok rendőr, katona és a biztonsági személyzet jelenléte nem nyomasztó, az elmúlt olimpiákról már megszokott.
   
A versenyhelyszínek többségén még folynak a munkálatok, szállítják a homokot a BMX-pályára, építik az ideiglenes lelátókat, kijelölik a kordonokat. Közben a sportolók már birtokukba veszik a pályákat és csarnokokat, javában zajlanak az edzések

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!