Hírek

2013.02.21. 17:11

Áder János köszönetet mondott XVI. Benedeknek

Levélben mondott köszönetet papi, hittudósi és egyházvezetői tevékenységéért XVI. Benedek pápának Áder János köztársasági elnök.

MTI

Az államfő levelét - amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-hez is eljuttatott - csütörtökön kézbesítették.

Áder János ebben kifejezte: államfőként és hívő emberként is mély megrendüléssel fogadta a pápa lemondásáról szóló döntését. "Miközben fejet hajtok a Szentséged gondjaira bízott közösség iránti felelősségérzet e megindító bizonysága előtt, hálámat fejezem ki a Magyarország, a magyar nép iránt többször is kifejezésre juttatott gondoskodó szeretetéért" - olvasható a levélben.

Az államfő ugyancsak köszönetet mondott XVI. Benedeknek a keresztény egység, a vallásközi párbeszéd, a mások megértése érdekében végzett áldozatos szolgálatáért, valamint maga és az egész magyar nemzet nevében kívánt további munkájához jó egészséget és sok erőt.

XVI. Benedek múlt hét hétfőn jelentette be, hogy február 28-án lemond tisztségéről.  A 85 éves egyházfő arra hivatkozott, hogy elfáradt, nem bírja tovább a hivatal ellátásával járó terheket.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!