Hírek

2014.03.10. 10:00

Évente legalább 200 napon használja a fűtést otthonában. Elégedett vele?

Előfordult már Önnel, hogy pénzkidobásnak érezte a magas fűtésköltséget? A fűtésrendszerek az idő múlásával elavulnak, ezáltal jóval alacsonyabb hatásfokkal működnek. Fűtésrendszere lecserélésével vagy korszerűsítésével ingatlanának energiafelhasználása akár 30%-kal is csökkenthető, így a fűtésre költött rezsijének egy jelentős részét megspórolhatja. Célszerű ezzel egy időben nyílászáróit is korszerűsítenie.

BAMA

Ezt érdemes lakástakarékpénztári megtakarításból finanszírozni, hiszen a befizetett betétekre kapott 30% állami támogatással a megtakarított összeg növelhető.* Ez az összeg nemcsak lakásvásárlásra fordítható, hanem akár lakásfelújításra is. Így például a fűtés korszerűsítésére (kazán- vagy bojlercsere, radiátorok, hőszigetelés stb.), sőt még klímaberendezésre is!

Ha például 6 éven keresztül havi 20 ezer forintot takarít meg az Aegon Lakástakaréknál, akkor a 6. év végére körülbelül 1,9 millió forintot gyűjthet össze, amiből több mint 400 ezer forint az állami támogatás**. A fenti megtakarítás kiegészíthető közel 2,5 millió forint lakáskölcsönnel az előtakarékoskodó hitelképessége esetén, így összesen 4,4 millió forinttal gazdálkodhat. Ez az összeg segíthet Önnek abban, hogy hatékonyan fűtse fel otthonát a hideg napokon!

Gondolkodjon előre, kezdjen el már ma megtakarítani lakáscélú terveire!

A tájékoztatás nem teljes körű. Részletek: aegonlakastakarek.hu

* Az állami támogatás mértéke törvényben biztosított (a befizetett betétek 30%-a, de maximum évi 72 000 Ft) és legfeljebb az első 10 megtakarítási évre jár.

** A kalkuláció az Aegon Kamat Fix 6 módozata alapján került meghatározásra. A módozati paramétereket az Üzletszabályzat tartalmazza. EBKM állami támogatással 7,48%, állami támogatás nélkül -0,39%. Referencia THM: 7,64%. Az EBKM és a THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!