Hírek

2014.04.14. 07:06

Veszélyben az ukrán választás az EBESZ elnöke szerint

Az EBESZ soros elnöke, Didier Burkhalter szerint a kiéleződött kelet-ukrajnai helyzet miatt veszélybe került az ukrán válság ügyében összehívott genfi külügyminiszteri találkozó, ahogy a májusra tervezett ukrán elnökválasztás megtartása is.

BAMA

A vasárnap este rövid kijevi látogatást tevő svájci külügyminiszter aggodalmának adott hangot Kelet-Ukrajna jövőjével kapcsolatban. Tárgyalásai után a svájci hírügynökségnek nyilatkozva, Burkhalter úgy vélekedett, hogy az elmúlt napokban a keleti megyékben kirobbant erőszakcselekmények akár az egész térséget destabilizálhatják. Külön kiemelte, hogy ezek a fejlemények megkérdőjelezhetik a május 25-re kitűzött elnökválasztást is.

Tim Guldimann, az EBESZ ukrajnai különmegbízottja viszont úgy fogalmazott, nem gondolják, hogy Kelet-Ukrajnában ugyanúgy eszkalálódik majd a helyzet, ahogy a Krím félszigeten történt, ennek veszélye azonban fennáll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!