Hírek

2016.11.21. 13:05

Már kiskereskedelmi láncokban is lehet csekket befizetni

Csekkbefizető automatákat állít üzembe a Magyar Posta a CBA Kereskedelmi Kft. Príma hálózatában és a Rossmann üzletekben.

BAMA

Magyarország Saját fejlesztésű csekkbefizető automatákat állít üzembe a Magyar Posta a CBA Kereskedelmi Kft. Príma hálózatában és a Rossmann üzletekben országszerte. Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója ennek kapcsán elmondta: a kiskereskedelmi láncokba kihelyezett automatákban bankkártyával és készpénzzel is lehet fizetni, egyszerre 5 csekk befizetésére lesz lehetőség 290 ezer forint értékhatárig. Az üzletekben összesen 91 automatát állítanak üzembe a gyorsabb és rugalmasabb ügyfélkiszolgálás érdekében.

A Magyar Posta célja, hogy klasszikus szolgáltatásait – így a postai csekket is – a kor követelményeinek és az ügyféligényeknek megfelelően modernizálja. Ennek jegyében a társaság az elmúlt másfél évben számos újítást vezetett be:

Az iCsekk mobiltelefonos alkalmazás segítségével pillanatok alatt, bárhonnan és bármikor befizethetőek a csekkek, illetve a posta ingyenesen nyújtja ügyfeleinek a bankkártyás csekkbefizetést.

Ebbe a folyamatba illeszkedik a csekkbefizető automaták telepítése, amelyeken keresztül mind bankkártyával, mind pedig készpénzzel befizethetőek a csekkek, s a kártyahasználat szempontjából ez kártyás vásárlási tranzakciónak minősül.

Hogy kell használni?

A szolgáltatást nyújtó PostaCsekkPont matricával jelölt üzletek folyamatosan bővülő listája ide kattintva érhető el.

A kiskereskedelmi egységekben elhelyezett csekkbefizető automata használata egyszerű. Az Általános Szerződési Feltételek elfogadását követően egyesével be kell helyezni a csekkeket az automatába, amely leolvassa a rajtuk szereplő adatokat. Amennyiben nem teljesen megszemélyesített vagy kézi kitöltésű csekket kíván az ügyfél befizetni, akkor a fizetendő összeget az érintőképernyő segítségével meg kell adni, majd a rögzített összeget jóváhagyni. Fontos tudni, hogy ebben az esetben a megbízás összegének az ügyfél által rögzített összeg minősül. Az összegek jóváhagyása után meg kell nyomni a fizetés ikont, majd bankkártyás fizetés esetén be kell helyezni a POS terminálba a bankkártyát. A fizetési tranzakció után az automata bizonylatot nyomtat, amely hitelesen igazolja a csekk befizetését. Készpénzes befizetés esetén az automata egy úgynevezett köztes bizonylatot nyomtat, ennek segítségével a bolt kijelölt pénztáránál tudják az ügyfelek kiegyenlíteni a csekkek összegét. A kiskereskedelmi hálózatokban elhelyezett csekkbefizető automatáknál is használhatóak az ÉnPostám Hűségprogramban kibocsátott hűségkártyák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!