Hírek

2017.01.31. 08:22

Az erdélyi magyar pálinka nem elég jó pálinkának?

Címkék#Hírkereső

Pedig a párlatok most sok díjat bezsebeltek.

BAMA

Orbán Viktor kormányfőhöz fordul segítségért Tamás Sándor, a háromszéki önkormányzat elnöke, kérésével megkeresi Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, Fazekas Sándort, az agrártárca vezetőjét és Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkárt is – írta tegnap a Magyar Idők. Piros László, a Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere korábban perrel fenyegette az erdélyieket, akik szerinte még az Erdélyi Pálinka Lovagrend nevében sem használhatnák a pálinka megnevezést. „Nemzeti érzelmű magyar állampolgárként feljelentem a névbitorlókat az Európai Uniónál” – mondta Piros.

Tamás Sándor a pálinkatörvény módosítását szeretné elérni, hogy az erdélyiek is használhassák a pálinka megnevezést, s így Magyarország határain túl ne csak négy osztrák tartományban készült párlatra lehessen felírni ezt a nevet. Az évek óta megoldatlan probléma most azért került elő, mert a sepsiszentgyörgyi Potio Nobilis cég pálinkáival tizenöt díjat nyert az Ongán megtartott Quintessence pálinkaversenyen, pedig termékei címkéjére továbbra sem írhatja fel a pálinka megnevezést. Az erdélyi magyar pálinkafőzők már régóta sérelmezik ezt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!