Kék hírek, bulvár

2009.04.22. 14:02

Súlyos bűncselekménnyel vádolnak két rendőrt

Súlyos bűncselekménnyel vádolt rendőrök ügyének tárgyalást kezdte meg szerdán a Tolna Megyei Bíróság.

TEOL/I.I.

A vádirat szerint a járőrvezető és a körzeti megbízott tavaly július 21-én este egy presszó előtt intézkedett, mert este tíz előtt pár perccel túl hangosan szólt a zene egy autóból. Ott találkoztak először a sértettel, akivel felszedették a leejtett cigarettáját. A férfi e közben azt mondta a rendőröknek, hogy foglalkozzanak inkább a gyorshajtókkal. Fél tizenegy körül egy benzinkútnál látták meg újra a járőröző rendőrök a sértettet, akit az autóból kiszállva egyikük szó nélkül pofonvágott. Szóváltás után a földre teperték, megbilincselték, majd a vád szerint a rendőrség épületében egy sötét szobában ütötték-verték. Számos sérülése nyolc napon belül gyógyult. A vádlottak mindezt tagadják.

Vallomásuk szerint nem volt konfliktusuk a sértettel a presszónál, nem ismerhették fel a benzinkútnál és hozzá sem értek. A férfi nem igazolta magát, de azért bilincselték meg, mert ő lépett fel fenyegetőleg és azt mondta az egyik rendőrnek, hogy lefejellek kis köcsög. A tárgyalást tanúk meghallgatása után elnapolták. A sértett sanyargatásával elkövetett jogtalan fogvatartást, amivel a két rendőrt vádolják, 2-8 évig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti a törvény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!