Kék hírek, bulvár

2010.03.23. 20:32

„Fel lesznek darabolva” – ezt közölte telefonon a családfővel

Zsarolás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek jogerős ítéletében a Tolna Megyei Bíróság azt az 55 éves dombóvári férfit, aki előbb két, majd hárommillió forintot követelt telefonon egy sertéstelep vezetőjétől.

TEOL/I.I.

A többszörösen büntetett előéletű vádlottat, az első fokú ítéletet helyben hagyva, egy év hat havi börtönre ítélték és két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, tájékoztatott Hauszmané dr. Szőke Rita, a megyei bíróság kollégiumvezetője. A férfi tavaly február hatodikán reggel mobiltelefonon hívta fel egy mezőgazdasági zrt. sertéstelepének a vezetőjét, hogy tartoznak neki kétmillió forinttal és ha nem fizetnek ”baj lesz belőle”. A telefont akkor a portás vette fel, így neki mondta el mindezt vádlott a nélkül, hogy bemutatkozott volna.

Másnap a déli órákban kétszer telefonált a sértettnek, de már a mobil telefonjára. Azzal fenyegette, ha kétmilliót nem kapja meg akkor ő és a családja ”fel lesznek darabolva”.  Aztán több napon át még többször telefonált, négyszer például nyilvános fülkéből. Néhány hívást a sértett felesége fogadott, mert a telefonszám át volt irányítva. Ezen a telefonon azt is rögzítették, hogy mit mondott. Az utolsó híváskor már hárommillió forintot követelt a vádlott, fenyegetőzött, a pénz átadásának helyét és idejét is megmondta.

A sértett és felesége mindkét megjelölt helyre és időben elment, de a vádlott nem volt ott. A szakértői vélemény megállapította, hogy a férfi közepes mértékben korlátozott abban, hogy tetteit kontrollálja, és azok következményeit felismerje. A vádlott a tényekkel ellentétben mindvégig azt állította, hogy csak egyszer telefonált és akkor sem követelt semmit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!