Kék hírek, bulvár

2010.03.17. 11:00

Lesújtott az APEH a fiktív számlákat bemutató cégre

Fiktív bizonylatokat mutatott be gabonavásárlásról egy társaság. Az üzlet igazi célja az adóáthárítás volt.

M. I.

Egy Tolna megyei, nemrégiben alakult kft.-nél vizsgálódtak az adóellenőrök. Barlai Krisztina, az APEH régiós sajtóreferense elmondta, az ellenőrzés során gyanús lett, hogy a cég kezdő vállalkozás létére jelentős forgalmat bonyolított le.

A papírok szerint a kft. két másik társaságtól szerzett be gabonát továbbértékesítési céllal, erről azonban csak általános jellegű szerződéseket és számlákat mutattak be. A számlákon szereplő kifizetések nem történtek meg.

A társaság beszállítóiról kiderült, hogy ezek egyáltalán nem rendelkeztek gabonával, fiktív bizonylatokat állítotak ki. Így a társaság által befogadott számláknak nem volt semmilyen valódi alapjuk. A búza adás-vételben résztvevő társaságok igazi célja az adóáthárítás volt.

Az ellenőrzés végül 21,2 millió forint adókülönbözetet állapított meg a kft. terhére, melynek szankciójaként az adóbírság 10,6 millió forint, illetve 3,9 millió forint a késedelmi pótlék. Így összesen 35,7 millió forintot kell befizetniük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!