Kék hírek, bulvár

2011.01.04. 10:38

Megszüntették a körjegyző elleni fegyelmi eljárást

Megszűntette a dr. Márton Gabriella, Mőcsény, Grábóc és Cikó korábbi körjegyzője ellen november végén indított fegyelmi eljárást a három település képviselő-testülete

TEOL/R.T.

Dr. Sándor Attila, a jegyző ügyvédje hírportálunkhoz eljuttatott közleményben szerepel az is, hogy dr. Márton Gabriella köztisztviselői jogviszonya december végével közös megállapodással megszűnt.

A felek megegyeztek arról is, hogy egyikük se válaszol újságírói kérdésre, s csak azt az információt osztják meg a közvéleménnyel, ami az előzetesen egyeztetett, közösen szerkesztett nyilatkozatban áll. Dr. Sándor Attila kérdésünkre azt mondta, annyit mondhat még el, hogy a fegyelmi eljárást minden eljárási cselekményt mellőzve december 9-én szűntette meg a három falu képviselő-testülete.

Mint arról november második felében beszámoltunk, minősített többséggel döntött mindhárom település testülete a körjegyző elleni fegyelmi tárgyalás megindításáról.

A napirendi pontot a három polgármester, dr. Ferencz Márton Cikó, Tüske László Grábóc, valamint Krachun Elemér Mőcsény polgármestere terjesztette be. Indoklásuk szerint a fegyelmi eljárás során a jegyzői kötelességszegés gyanúját akarták kivizsgáltatni. Kijelölték a vizsgálóbiztost is dr. Ferencz Márton személyében.

Dr. Márton Gabriella akkor bosszúhadjáratnak tartotta a fegyelmi vizsgálatot, amit szerinte Krachun Elemér, Mőcsény polgármestere indított ellene. – Mégpedig azért, mert korábban a polgármester azt akarta, hogy eltussoljam azokat az ügyeket, amelyek miatt később megszűnt a polgármesteri tisztsége – nyilatkozta alig egy hónappal ezelőtt.

Feladatát, mint azt dr. Ferencz Mártontól, a körjegyzőség székhelytelepülésének vezetőjétől megtudtuk, november 26.-tól dr. Dobai Sándor, Kakasd jegyzője látja el, helyettesítő körjegyzőként. Az állásra kiírt pályázatot hétfőn jelentették meg az önkormányzatok, a beadási határidő január 14.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!