Kék hírek, bulvár

2011.05.17. 18:19

Egymásnak ment az ügyvezető és egykori munkáltatója

Újabb mizéria alakult ki a dombóvári pályázati projektek körül. Miszler Miklós egykori ügyvezető beperelte korábbi munkáltatóját, a Projektmenedzsment Nkft.-t. A cég viszontkeresetet nyújtott be, 17,5 millió kártérítést igényel.

TEOL/Rácz Tibor

Perben áll a Dombóvári Projektmenedzsment Nonprofit Nkft. korábbi ügyvezetőjével, Miszler Miklóssal. A megszűnés előtt álló, az utóbbi időben tartozásokat felhalmozó cég mintegy 17,5 millió forint kártérítést követel az egykori cégvezetőtől. A jelenlegi ügyvezető, Nagymihály Erika nem kívánta elmondani, hogy mi ennek az oka, és lapunk más kérdésére sem kívánt válaszolni.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Miszler Miklós szerint alaptalanok a viszontkeresetben tett állítások, nem tudják bizonyítani, hogy a cégnek károkat okozott volna (Fotó: TN)
[/caption]

A dombóvári képviselő-testület által a hónap elején elfogadott előterjesztéséből azonban kiderült, az Nkft. viszontkeresetet nyújtott be a Szekszárdi Munkaügyi Bíróságon Miszler ellen, amelyben a kártérítést azért követelik, mert a korábbi ügyvezető szerintük anyagi károkat okozott azzal, hogy nem végezte megfelelően a munkáját.

Miszler Miklós kérdésünkre elmondta, miután múlt év decemberében rendkívüli felmondással távozott, és az addig ki nem fizetett béreit nem kapta meg, januárban a munkaügyi bírósághoz fordult. Azóta a fizetése egy részét megkapta, de a cég benyújtotta a viszontkeresetet. – A bizonyítási indítványomban kifogásoltam a szerintem alaptalan állításokat – húzt alá a volt ügyvezető. – Egyáltalan nem tudják bizonyítani, hogy én a cégnek károkat okoztam. Valószínű, hogy azért akarnak elégtételt venni, mert elindítottam a munkaügyi pert.

Korábban a képviselő-testület próbálta helyreállítani a Projektmenedzsment Nkft.-t, ám úgy látszik, nem jártak sikerrel. A cég öt havi bérleti díjjal tartozik a kistérségi társulásnak, emellett nem tudnak fizetni a könyvvizsgálónak, a könyvelőnek, egy mobiltelefon szolgáltatónak, és egy helyi irodatechnikai cégnek sem. Még ennél is súlyosabb probléma, hogy a város európai uniós pályázatait lebonyolító cég elmaradt a pályázati pénzek lehívásával.

Az önkormányzatnak a beszállítók kifizetésekor a saját büdzséjéhez kellett nyúlnia – mintegy 400 millió forintról van szó –, ráadásul a város anyagi helyzete enélkül sem túl stabil. Megtudtuk azt is, hogy az önkormányzatnak készült 2011-es könyvvizsgálói jelentés szerint, mivel a cég nem hívta le a beszállítók által leadott számlákra a támogatásokat, szinte egy körbetartozási hullám indult el.

Annyi bizonyos, hogy a dombóvári képviselő-testület felszámolási eljárás indítását kezdeményezi a Dombóvári Projektmenedzsment Nkft.-vel szemben, amennyiben a cég a tartozását nem egyenlíti ki a hónap végéig, és addig a felszámolási eljárás további feltételei is fennállnak. Emellett már márciusban az MSB Fejlesztési Kft.-t bízta meg a város két nagy beruházása – a művelődési ház és a Belvárosi Általános Iskola felújítása – projektmenedzsmenti feladatainak ellátására.

A cég az Új Kaposmenti Oktatási Rendszer (ÚJKOR) pályázatba tartozó Belvárosi Általános Iskola projektmenedzselését 6,75 millió forint plusz áfá-ért, míg a művelődési házét 800 ezer forint plusz áfá-ért vállalta el. Azóta eltelt mintegy másfél hónap, így lapunk kíváncsi volt arra, hogyan áll a pályázati pénzek lehívása. Ám Miklós Mónika, a cég ügyvezetője azt mondta, mivel ezek bizalmas információk, nem oszthatja meg őket a közvéleménnyel. 

Miszler azt állította, leadták a számlákat

Miszler Miklós lapunknak egy januárban adott nyilatkozatában azt mondta, a regionális fejlesztési ügynökséghez, valamint a VÁTI-hoz, a közreműködő szervekhez szinte valamennyi beruházás számláit benyújtották a kifizetési kérelmekkel együtt. Azt is megírtuk, hogy Miszler decemberi felmondása után a képviselők Szigethy Istvánt bízták meg a projektmenedzsment vezetésével, ám ő néhány nap után lemondott. Egy átmeneti megoldás után - egy munkacsoport jött létre önkormányzati dolgozókból, ők végezték a lehívásokat - bízta meg a város a MSB Fejlesztési Kft.-t a feladattal.

Miszler Miklós szerint alaptalanok a viszontkeresetben tett állítások, nem tudják bizonyítani, hogy a cégnek károkat okozott volna (Fotó: TN) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!