Kék hírek, bulvár

2011.05.27. 13:10

Százhatvan céget temettek el az iregszemcsei lakásban

Vádemelési javaslattal adta át a napokban az ügyészségnek az iregszemcsei cégtemető néven elhíresült ügyet a megyei rendőr-főkapitányság, mondta el Máté Dezső bűnügyi osztályvezető.

TEOL/I.I.

Mint annak idején beszámoltunk róla, 2009-ben több mint 160 céget jegyeztek be egy iregszemcsei lakásba. A vállalkozásokat hamarosan törölték vagy felszámolták. A nyomozás során a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki mindazokat, akik a cégeket átadták, a közvetítőket, és azt az ügyvédet, aki a bejegyzéseket intézte.

A bűnügynek közel 300 gyanúsítottja van szerte az országban, csak az iregszemcsei lakos Tolna megyei. Közokirathamisítással gyanúsítják őket, mert tevékenységük révén hamis adatok kerültek a közhiteles cégbírósági iratok közé. Néhány esetben sikkasztást is sikerült bizonyítani. A sok ezer oldalnyi iratot csak két személyautó csomagtartójában tudták az ügyészségre szállítani. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!