Kék hírek, bulvár

2011.07.12. 16:29

Gyanús lett a rendőröknek a száguldó Mitsubishi

Haltolvajokat fogott a rendőrség.

TEOL/V.M.

Mint arról dr. Buda Bernadett rendőr-őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó tájékoztatta lapunkat, a Szekszárdi Rendőrkapitányság járőrei július 9-én az éjszakai megjelentek Kölesd községben, mivel korábban információ merült fel arra vonatkozóan ,hogy Varsádon a Czikkhalas Halastavai Kft. tulajdonában lévő tavakból nagy mennyiségű halat fognak eltulajdonítani az éjszaka folyamán.

A hajnali órákban a szekszárdi járőrök Kölesden a Petőfi utcában megállásra kényszerítették a K. Attila dunaszentgyörgyi lakos által vezetett Mitsubishi terepjárót, amely Varsád irányából Kölesd felé menekült nagy sebességgel az őt megállítani szándékozó Tamási Rendőrkapitányság járőrei elől. A jármű platóján négy vászonzsákban megtalálták az eltulajdonított halakat, valamint az ellopásukhoz használt hálót is. A halak értéke megközelítőleg 50 ezer forint. Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság jár el.

A rendőrök nem véletlenül vártak a haltolvajokra. Dékány János, a Czikkhalas Kft. mezőőr-halőre ugyanis biztos volt benne, hogy azon az éjszakán hívatlan vendégek látogatják meg a halastavat. A tóhoz vezető út, és a tavak környéke is be van kamerázva, és a hét közepén már láttak egy idegen rendszámú autót.

Dékány János tehát lesben állt péntek este, és a hívatlan látogatók meg is érkeztek. Szándékukat világosan elárulta az, hogy a leoltott lámpával autóztak a vízhez. Mint a halőr elmondta, az úgynevezett leshálós halászathoz több óra kell, így volt ideje értesíteni a rendőröket. Az elkövetők hajnali három után indultak el, három autóval várták őket a kivezető úton. Ám a jármű nem állt meg, hanem menekülésbe fogott, és csak Kölesdnél tudták elkapni. Az elkövető, aki azon az éjszakán a tónál járt, nem először próbált ilyen módon pénzt keresni. Most egy ideig várhatóan nem bukkan fel itt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!