Kék hírek, bulvár

2011.07.07. 13:24

Jót akart a cég, mégis 3,5 millióra bírságolta a NAV

Három és fél millió forintjába került az ellenőrzés egy Tolna megyei cégnek, ahol a revizorok a munkaruha juttatási számlákat nézték át.

TEOL/M.I.

Barlai Krisztina, a NAV régiós sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a dolgozók évente egyszer az adózó nevére kiállított számlákat a pénztárba leadták, így 30 ezer forintig adómentes munkaruha juttatásban részesültek. A számlák szerint a munkaruhák egy része munka-védőruházati, illetve más kereskedelmi üzletből, másik része kínai boltokból származott.

A revizorok megállapították, hogy a cégnek a munkaruházatra vonatkozóan nem volt belső szabályzata, melyben meg kellett volna határozni, hogy melyik munkakörhöz milyen munkaruha tartozik, a dolgozót mennyi munkanadrág, kabát, gumicsizma, cipő illeti meg.

Az ellenőrzés több, mint 2 millió forint adókülönbözetet állapított meg, melyhez félmilliós adóbírság és közel egymilliós késedelmi pótlék is járult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!