Kék hírek, bulvár

2011.10.11. 19:00

Baltával végezte ki a szegények ügyvédjét

A rendőrség vádemelési javaslata szerint a 88 éves dombóvári ügyvédet nyereségvágyból, aljas indokkal, különös kegyetlenséggel ölték meg.

Ihárosi Ibolya

A magával vitt kisbaltával gyilkolta meg február 18-án a 29 éves helybéli Gy. R. a 88 éves dr. Dimb László ügyvédet, derült ki a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság keddi sajtótájékoztatóján.

A megyei ügyvédi kamara korelnöke idős kora ellenére még praktizált, kisebb, főképpen hagyatéki ügyekben járt el, szerződéseket kötött.

– Éppen az olyan embereket karolta fel, akik nem tudták volna megfizetni más ügyvédek díjait. A szegények ügyvédje is volt, fogalmazott a bűnügyi igazgató. Az áldozatot az egész város szerette, becsülte, köztiszteletnek örvendett, ezért is döbbentette meg a település közvéleményét, hogy a városközpontban, fényes nappal agyonverték.

A tettes felderítésére négyfős nyomozó csoportot alakítottak, közel száz tanút hallgattak ki.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Daubner Gabriella, bűnmegelőzési osztályvezető, Máté Dezső a bűnügyi osztályvezető és dr. Törökné dr. Kaszás Rozália bűnügyi igazgató a tájékoztatón Fotó: G. K.
[/caption]
A többszörösen büntetett előéletű, alkalmi munkából élő Gy. R-t augusztus 5-én vette őrizetbe rendőrség, jelenleg előzetes letartóztatásban van. Az áldozat ismeretségi körébe tartozó Gy. R. pár tízezer forinttal  tartozott az ügyvédnek. Nem tervelte ki a gyilkosságot, de kapóra jött neki az alkalom, amikor felkereste az idős embert a tartozás rendezése miatt, mondta el Máté Dezső. A gyanúsított ellopta az áldozat néhány százezer forintját.

A rendőrség álláspontja  szerint a történtek alkalmasak a nyereségvágyból, aljas célból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megállapítására. Ennek büntetése akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

A témáról megjelent írásokat ide kattintva találja!

Kattintson a hasonló írásokért!

Az gyilkossági ügy további részleteiről a Tolnai Népújság október 12-i számának 2. oldalán olvashat!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!