Kék hírek, bulvár

2012.07.27. 11:26

PB-gázzal robbantott a pincehelyi férfi

Magára robbantotta a házát egy férfi Pincehelyen csütörtökön délelőtt kilenc óra körül, tájékoztatta hírportálunkat Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Ihárosi

Az esetnél a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság lánglovagjai avatkoztak be. Mint Szemler Zoltán szolgálatparancsnok elmondta, a telken két ház van. Az utcafronton lévő új épületben az anya lakik három gyermekével. E mögött az 50 négyzetméteres régi házban pedig az elvált férj él.

A vizsgálat eddigi adatai szerint a férfi be akart menni az új házba, de az asszony ezt ellenezte, mire a férfi közölte, hogy akkor felrobbantja a házat. Be is ment a saját házába, s minden bizonnyal kinyitotta a gázpalack csapját, kicsit várt, majd valamilyen nyílt lánggal belobbantotta a kiömlött gázt.

A robbanás ereje megemelte az épület tetőszerkezetét, megrepedtek a falak. A férfi a kezén és az arcán, testfelületének mintegy 10 százalékén szenvedett égési sérüléseket. A keletkezett tűzbomba szerencsére nem gyújtotta meg a tetőszerkezetet. Mire a tűzoltók kiértek tűz már nem volt, de el kellett távolítani a tető megrongálódott részeit, cserepeket, gerendákat. A tűzoltóság javasolta, hogy statikus is vizsgálja meg a házat. A férfin kívül nem sérült meg senki, a másik épületben tartózkodók nem voltak közvetlen veszélyben.

Másodfokú sérüléseket szenvedett az 1964-ben született férfi, mondta el Badáczy Szabolcs, a Tamási Rendőrkapitányság hivatalvezetője, sajtóreferens. A mentők a dombóvári kórházba szállították, s természetesen még nem tudták kihallgatni. A házaspár 2005-ben vált el, de mivel egy udvarban laknak, ezt követően is voltak nézeteltéréseik. A férfi ellen közveszélyokozás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Az elvált feleség semmit sem kívánt mondani a történtekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!