Kék hírek, bulvár

2013.09.09. 17:44

Loptak, betörtek, mindent vittek, amit értek

A végéhez közeledik egy szövevényes és hosszadalmas büntetőügy. Az első vádirat még 2009-ben született a szekszárdi K. Csaba ellen.

Ihárosi Ibolya

A legszomorúbb a történetben az, hogy a vádlott bűncselekményeibe bevonta gyermekkorú unokaöccsét, aki kora miatt nem volt büntethető. Az egyik jellemző történet, miszerint a gyerek egy hölgy kezéből kitépte a táskáját és elszaladt. A kár közel 140 ezer forint volt. Más alkalommal ennél kisebb értéket találtak az elrabolt táskában.

Több betörést is elkövettek a gyerek közreműködésével, volt amikor több mint egymillió forint értékű volt a zsákmány, máskor 500-700 ezer forint értékben vittek el ékszert, pénzt és különféle tárgyakat. Személyautókat is feltörtek, és elloptak mindent, ami a kezük ügyébe került. Egy-egy ügyben bűnsegédként, illetve társtettesként részt vett a vádlott élettársa és annak a többszörösen büntetett előéletű férfi testvére is.

Mivel K. Csaba eltűnt a hatóságok elől, távollétében ítélték el 2011 végén 33 rendbeli bűncselekmény miatt. Addigra a 2010-es és a 2011-es vádiratot is egyesítették, és új vádlott is bekerült az elkövetők sorába. K. Csabát, mint többszörösen visszaesőt 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélték, és 5 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

A férfi 2012-ben, élve a jogával, perújrafelvételt kér. A Szekszárdi Járásbíróság 2013. augusztus végén bűnösnek mondta ki 5 rendbeli lopás bűntette, 3 rendbeli lopás vétsége, 20 rendbeli közokirattal visszaélés, 2 rendbeli készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében, és ezért halmazati büntetésül 3 évi fegyházbüntetésre ítélte. Feltételes szabadlábra nem bocsátható. Négy évre tiltották el a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott pedig enyhítésért fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!