Kék hírek, bulvár

2014.11.27. 18:35

A sértettek úgy tudták, a lakáshitelt törlesztik...

Száznyolcvan óra közérdekű munkára ítélte a Szekszárdi Járásbíróság a 23 éves tolnai férfit folytatólagosan, kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt, különös tekintettel arra, hogy három kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a bíróság szóvivője.

TEOL/I.I.

A le nem dolgozott időt fogházbüntetésre kell átváltoztatni. Egy napi közérdekű munkának négy óra munkavégzés felel meg. Kötelezte a bíróság ezen kívül, hogy fizessen meg a sértetteknek 320 ezer forintot, az ítélet jogerőre emelkedését követő 30 napon belül. Az ítélet ezen pontja ellen nem a vádlott, hanem az érintettek fellebbezhetnek, egyebekben az ítélet jogerős.  

A már büntetett előéletű vádlott 2012 áprilisban megállapodást kötött egy párral, hogy fizeti helyettük a jelzáloghitelt, amelyek havi törlesztő részlete 40 ezer forint volt. Ennek fejében a lakást a vádlott nyomban birtokba veheti, majd a hitel lejárta után a tulajdonába kerül az ingatlan. Pár nappal később újabb megállapodást kötött egy másik házaspárral arról, hogy kiadja nekik a lakást, ha fizetik a kölcsönt, amelynek lejárta után megszerzik a tulajdonjogot is. A házaspár a lakást jelentősen felújította, amelyhez részben segítséget nyújtott nekik a vádlott is.

A sértettek fizették a devizaalapú kölcsön részleteit 2013 januárjáig, amikor a vádlott azt mondta nekik, hogy megváltozott a hitelszámla száma, illetve még tizedike előtt be kell fizetni a részletet minden hónapban. Mint mondta, utóbbit vállalja. Ezután lakossági számlát nyitott a saját nevére, amelyre havi 40 ezer forintot fizetett be 2013 februártól szeptemberig. Közleményként lakáshitel törlesztést jelölte meg a befizetésen, amelynek a célja a sértettek tévedésbe ejtése volt. A pénztárbizonylat bemutatása alapján a sértettek kifizették neki a 40 ezer forintokat.

TEOL/I.I. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!