Kék hírek, bulvár

2014.11.27. 16:00

A TEK kommandósai csaptak le a banda tagjaira - videó

Vádemelési javaslatot tett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az autólopás-sorozat elkövetőivel szemben. A dunakeszi S. Sándor és L. Norbert a bűncselekményekkel közel 30 millió forintos kárt okozott.

TEOL/Ihárosi Ibolya

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Tolna megyében buktak le az autótolvajok. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást lezárta, az ügyben keletkezett iratokat 2014. november 27-én az illetékes Szekszárdi Járási Ügyészségnek átadták.

A megyei rendőr-főkapitányság hónapokon át tartó nyomozása eredményeként ez év március 27-én reggel a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége Dunakeszin elfogta azt a két férfit, akiket több rendbeli autólopással gyanúsítanak. S. Sándor 41 éves és L. Norbert 36 éves helybéli lakosokat nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, majd a bíróság az ügyészség indítványára március 30-án előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Mint ismeretes gépjárműlopás szempontjából Tolna megye nem tartozik a fertőzött területek közé, ezért is tűnt fel, hogy tavaly júniustól négy autót is elloptak el Szekszárdon. A hasonlóságok alapján merült fel a rendőrökben a gyanú, hogy ugyanazok lehetnek a tettesek, ezért a megyei nyomozócsoport mintegy 100, országszerte elkövetett autólopási ügyet vizsgált meg, s a szálak Dunakeszire vezetek.

Az első autó még 2013. június 29-én tűnt el, a bűncselekmény-sorozat idén márciusig tartott. Ez idő alatt a két férfi 26 személygépkocsit tulajdonított el szerte az országban. A gyanúsítottak francia autókra, 90 százalékban Peugeot modellekre specializálódtak, a gépkocsikat szétbontották, és alkatrészeként adták el. A nyomozás során beszerezett bizonyítékok szerint a bűncselekményekkel okozott kár közel 30 millió forint.

Elfogásuk előtt Miskolcról loptak el egy személygépkocsit, amelyet meg is találtak a rendőrök, ugyanis a két férfinak már nem maradt ideje szétbontani azokat. Már a házkutatás során 5-6 rendbeli bűncselekménnyel kapcsolatban tudtak közvetlen tárgyi bizonyítékokat lefoglalni a rendőrök. Az összehangolt intézkedésben együttműködött az Országos Rendőr-főkapitányság, továbbá a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szekszárdi- és a Dunakeszi Rendőrkapitányság rendőrei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!