Kék hírek, bulvár

2014.11.19. 16:57

Zaklatás: szerelmével üldözte a nő a buszsofőrt

Viszonzatlan szerelem ügye került a bíróság elé. Három rendbeli zaklatás vétségében mondták ki bűnösnek a nőt, amiért két év próbára bocsátották.

Ihárosi Ibolya

Reménytelenül szerelmes volt a büntetlen előéletű vádlott egy buszsofőrbe, és éveken át próbált vele kapcsolatot teremteni. A végén már a szó szoros értelmében üldözte érzelmeivel. A buszvezető akaratán kívül, munkája során találkozott a 37 éves nővel. A nő hol egy bizonyos távolsági, hol pedig helyi járaton próbált meg vele beszélgetést kezdeményezni. Többször is előfordult, hogy a vádlott a műszak végén a busznál várta a férfit, aki minden alkalommal határozottan elutasította a nő közeledését, és rendszeresen felszólította, hogy hagyja békén.

Ezt követően a vádlott taktikát változtatott, és egy internetes közösségi portálon, valamint kézzel írott levelekben küldözgette a szerelmes üzeneteit, időnként hetente többször is, 2011. májusa és 2014. január eleje között. Az üzenetekre a sofőr nem válaszolt. Amikor ez a módszer sem vezetett eredményre, a sértett párját kezdte nyilvánosan becsmérelni. Ezt már végképp megelégelte a férfi, és november végén közölte a nővel, ha nem hagyja abba a zaklatást, feljelenti. Ez 2013. decemberében meg is történt.

A sértett párjával kapcsolatban 2013. november 26. és 2014. január 4. között a becsület csorbításra alkalmas üzeneteket tett közzé a saját üzenőfalán a vádlott. A megjegyzések érintették a másik nő magánéletét és a munkáját is. December 4-én pedig arra célozgatott, hogy megveri.
A Szekszárdi Járásbíróság három rendbeli zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezekért két év próbára bocsátotta. Ez azt jelenti, hogy ha két éven belül újabb, bármilyen bűncselekményt követne el, a bíróság valamennyi ügyben büntetést szab ki.  A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott a bíróságon megígérte: a jövőben békén hagyja a sértetteket. Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!