Kék hírek, bulvár

2014.12.19. 16:46

Tucatnyi házat ürítettek ki az előtúrt lőszerek miatt

A kiürítés két órán át tartott, tizenegy házból 21 embert telepítettek ki a művelődési ház különtermébe.

TEOL

Tucatnyi házat kellett kiüríteni Simontornyán, a Rákóczi utcában, mert csatornázási munkálatok közben a munkagép a földből kifordított több lőszernek látszó tárgyat. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett a bejelentés. Huszti Gábor sajtóreferens beszámolója szerint a helyszínre érkező kollégái által értesített tűzszerészek a helyszínt „A” kategóriába sorolták. Ez alapján a rendőrség elrendelte a munkagödör környékétől 100 méteres körzetében a lakóházak kiürítését, és az utca lezárását.

Tizenegy házból 21 embert telepítettek ki az önkormányzat által rendelkezésre bocsátott művelődési ház különtermébe. A kiürítés két órán át tartott, ezalatt a házak vagyonbiztonságáról és a helyszín lezárásáról az iregszemcsei körzeti megbízott gondoskodott. A tűzszerészek a munka gödörben további hét hasonló tárgyat találtak. Ezek vizsgálata után MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs altisztje, Bátyi Edina főtörzsőrmester adott tájékoztatást arról, hogy nem tüzérségi lövedéket, hanem tizenhárom üres hüvelyt találtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!