Kék hírek, bulvár

2015.09.23. 19:04

Jól átverték az idős embert az eresszel

A vádlott és társai az idős ember hiszékenységét kihasználva 18 helyett 39 méter csatornát, csatornavégeket, lefolyócsonkokat fizettettek ki vele.

Ihárosi Ibolya

A vádlott 2013 őszén két, egyébként az eljárás során ismeretlenül maradt társával együtt felajánlotta egy idős bátaszéki férfinak, hogy kicserélik házának ereszcsatornáit, és ezér 3 folyóméterenként 9 ezer forintot kérnek. A sértett az árat reálisnak tartotta, az ajánlatot elfogadta. Miután a 17,9 méter csatornát és az új lefolyócsonkot felrakták, szóltak a ház tulajdonosának, hogy vegye át a munkát. A vádlott és társai az idős ember hiszékenységét kihasználva arról tájékoztatták, hogy 39 méter csatornát szereltek fel a házra. Felszámoltak ezen kívül még csatornavégeket, lefolyócsonkokat is. Az elvégzett munkáért 260 ezer forintot kértek. A sértett ugyan sokallta az összeget, de vitatkozni sem akart, inkább fizetett. A vádlott maga vette ki a szekrényből a pénzt, majd gyorsan távoztak. Miután már elmentek, a becsapott férfi utánaszámolt, és rádöbbent, hogy a kialkudott árhoz képest 206 ezer 300 forinttal többet fizetett.

A Szekszárdi Járásbíróság társtettesként elkövetett csalás vétsége miatt ítélte fentiek miatt 180 napi tétel pénzbüntetésre a 40 éves magyar anyanyelvű román állampolgár vádlottat, távollétében. A pénzbüntetés napi tételét 1000 forintban határozták meg. Ha a férfi nem fizeti meg a kiszabott 180 ezer forintot, azt fogházra kell átváltoztatni. Egy napi tétel összegének helyébe egy nap szabadságvesztés lép. Kötelezte a bíróság a vádlottat, hogy az ítélet jogerőre emelkedésétől számítva 60 napon belül fizessen meg a sértettnek 206 ezer 300 forintot kártérítésként. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott az ítélet kézbesítését követő nyolc napon belül fellebbezhet, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott Magyarországon még nem volt büntetve, súlyosítóként pedig azt, hogy idős embert csapott be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!