Kék hírek, bulvár

2016.06.15. 10:45

Garázdaság és drog a hűtőszekrényben

Bűnösnek mondta ki mindhárom férfit a Szekszárdi Járásbíróság, amiért tavaly nyáron másik három fiút bántalmazott. A harmadrendű vádlottnál korábbi házkutatás során kábítószernek minősülő anyagot találtak.

I. I.

A három vádlott Szekszárd belvárosában 2014. augusztus 20-ról 21-re virradó éjszakán háromnegyed háromkor vette észre a két lányt az utca túlsó oldalán. Átmentek és megszólították őket, de a lányokban félelmet keltett a vádlottak erőszakosnak tűnő fellépése. Az egyik lány elszaladt, hogy a közelben tartózkodó barátaitól segítséget kérjen. Három fiú sietett a lányok segítségére, de ennek az lett az eredménye, hogy az elsőrendű vádlott kétszer arcul ütötte az egyik fiút, a másodrendű tenyérrel megütött egy másikat, míg a harmadrendű a harmadikat tarkón vágta. Ezt követően a vádlottak ordibálva, de viszonylag hamar elmentek. A sértettek a könnyű testi sértés miatt nem tettek magánindítványt.

A Szekszárdi Járásbíróság mindhárom férfit bűnösnek mondta ki csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében, ezért az első rendű vádlottat 200, a másodrendűt 150 napi tétel pénzbüntetésre ítélte, melynek napi tételét 1000 forintban állapította meg. Tekintettel a munkanélküli férfiak anyagi helyzetére a büntetés megfizetésére a bíróság részletfizetést engedélyezett.

A járásbíróság a két ügyet egyesítve tárgyalt, ugyanis a harmadrendű vádlott lakhelyén 2015. július 21-én házkutatást tartott a rendőrség, melynek során a hűtőszekrény fagyasztó részében négy darab simítózáras műanyag tasakban és hat adag alufóliába csomagolt port foglaltak le. Az igazságügyi vegyész szakértő szerint az anyag kábítószernek minősülő amfetamint tartalmazott, amelynek hatóanyag-tartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát, de nem érte el a jelentős mennyiség alsó határát. Ezért a vádlottat a csoportos garázdaság mellett a bíróság kábítószer birtoklásának büntette miatt is elítélte, egy év négy havi börtönbüntetésre, amelynek  végrehatását két év próbaidőre felfüggesztette és elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!