Kék hírek, bulvár

2016.09.02. 18:37

Életveszélyesen sérült az elgázolt lány

Szekszárd Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 40 éves bonyhádvarasdi férfi ellen, tájékoztatta lapunkat dr. Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség eseti sajtószóvivője.

I.I.

A vádlott 2015. szeptemberben egy hétköznap reggel, az iskolakezdés előtt Bonyhádon, a belvároshoz közeli részen, a 30 km/óra megengedett legnagyobb haladási sebességet mintegy 25-30 km/h-val túllépve hajtott a személygépkocsijával.

Egy útkereszteződéshez érkezve, a szemébe sütő nap miatt nem észlelte a menetiránya szerinti jobb oldalról, a járda meghosszabbított vonalában az úttesten gyalogosan áthaladó, éppen iskolába tartó 14 éves bonyhádi lányt.

A gépkocsivezető, amikor letért főútvonalról, jobbra kanyarodása során nem biztosított elsőbbséget az úttesten áthaladónak, akit járművével elgázolt. Az ütközés következtében a sértett a személygépkocsi motorháztetejére, majd szélvédőjére csapódott. Az életveszélyesen megsérült lányt mentőhelikopter szállította a pécsi Honvéd Kórházba.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását és a  járművezetéstől eltiltást szorgalmazza, tette hozzá az eseti sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!